Ett paket med lyft

Mitt i vintern kom så vårt riktiga paket, själva lyften. Efter ganska mycket undersökningar på marknaden så har vi valt en busslyft från BraunMobility, UVL855R24. Lyften kommer ligga på rambalkarna till vagnen och golvet i passagerardelen läggs därmed ovanpå lyften.

En ganska stor låda på 250kilo att ta hand om. För att kunna lyfta in lådan i vagnen så fick vi dra ut densamma ur sitt vinterbo.

Vår grävmaskin med gafflar gör även ett svårt jobb hanterbart så vi kunde relativt enkelt skjuta in lyftkassetten på plats.

Lyften är placerad så att den ligger precis innanför lastdörrarna till det som var resgodskupé. Vi kommer få göra om själva “tröskeln” och plocka bort de fotsteg som sitter där men på så sätt blir lyften väderskyddad.

Att fästa lyften var helt klart en utmaning. Magnetborrmaskin till all ära men en vagnskorg är inte tom på undersidan så det var en hel del stånk och stön från vår projektledare innan han hade borrat och monterat fast alla fästelement på rätt sätt. Han mumlade något om Boggie i mitt huvud.. 🙂

Nu sitter lyften på plats, är säkrad i vagnens ramverk och är invägd enligt de toleranser som är angivna. Nästa steg för själva lyften är att plocka bort resten av tröskeln framför lyften och fotstegen under.