Installationer

Att sätta in en rullstolslyft i en gammal resgodsvagn innebär att en hel del installationer ska göras. Vår rullstolslyft har en separat styr- och pumpenhet som vi först tänkte placera in i det gamla elskåpet som är vid korridoren mot servicekupén (fd postkupén). Med sakerna på plats utan att vara monterade så kunde vi konstatera att det är ganska trångt in i korridoren.

Vi bestämmer oss för att flytta elskåpet till den port där lyften sitter. Blir lite bättre i manövreringssynpunkt och blir en betydligt bättre korridor igenom vagnen.

Vi lyckas plocka ner skåpet i bra skick och flyttar det helt enkelt som det var.

Nu får manöverplatsen betydligt bättre och korridoren blev också betydligt bättre.

Det är stökigt på bilderna och det blir så när vi jobbar och får plocka bort saker allt eftersom. Vår verkstad är ännu inte i skick att vi kan förvara det som demonteras på något bra sätt därför får vi ha sakerna kvar inne i vagnen så långt det går.

Som vi har skrivit tidigare så byter vi ut hela elsystemet i vagnen och till bygger in en rejäl huvudsäkring på batterierna så att vi skyddar kablaget fram till respektive elcentral. En modern eftergift åt brandsäkerhet helt enkelt. I äldre vagnar använder man stålomspunna kablar (egentligen är det valsad förtennt koppar) som därmed var bättre mekaniskt skyddade än moderna. Det blir inte så mycket roliga bilder på kablar som klamras fast i underredet på en vagn, men det tar tid att göra det…