Trafikavdelningen

Kontakt
Trafikchef:
E-post: trafik@nbvj.se

 

Trafikavdelningen ser till att tågen går som dom ska, när dom ska. Trafikavdelningens arbetsuppgifter innefattar allt från trafikledning och lokförare till bangårdspersonal.

Nora Stad. Foto: Michael Erhardsson
Nora Stad. Foto: Michael Erhardsson

Sommar i Nora kännetecknas av ångtågen till Järle! Det är samtidigt resultatet av tusentals nedlagda timmar bakom skrivbordet, i verkstäderna och på banan. Bland annat är idag regelverk och bestämmelser för att få driva musiejärnväg samma som för att bedriva trafik på statens spåranläggningar.

Man kan lätt förledas att tro att det som krävs för att köra tåg är en lokförare och en eldare, men det krävs att betydligt fler personer hjälper till för att trafiken ska fungera. Varje trafikdag kräver att omkring 10 personer ställer upp och tjänstgör. Du är välkommen att hjälpa till!

Stinsen i Nora. Foto: Foto: Michael Erhardsson
Stinsen i Nora. Foto: Foto: Michael Erhardsson

Alla tjänster med inverkan på trafiksäkerheten kräver fullständigt allvar och koncentration, men visst ser tågklareraren i Nora ut att trivas med det han gör?

Tony i Nya Viker. Foto: Mats Abramson
Rälsbussförare Tony i Nya Viker. Foto: Mats Abramson

Ibland glömmer man bort att ryggraden i vår trafik är våra rälsbussar från 1950-talet. Faktum är att de rullar mer än dubbelt så långt som alla ångloken tillsammans varje år. Här avvaktar rälsbussförare Tony avgångstiden i Nya Viker år 2007.

Avgång Pershyttan. Foto: Mats Abramson
Avgång Pershyttan. Foto: Mats Abramson

Avgång från Pershyttan. Missa inte att besöka hyttan och vattenhjulet när du ändå är där!