NBVJ 40 år!

Hej och vad roligt att se dig på vår nya hemsida!

Vi, Nora Bergslags Veteran-Järnväg, fyller 40 år i år och vi planerar att fira det på flera sätt under året. Vad de olika aktiviteterna/evenemangen kommer innehålla och ske kommer vi att presentera på Tågsläpp den 29:e april. Tågsläpps-temat i år blev väldigt lätt att välja, naturligtvis 40-årsjubileumet.

Här i Nora har vi en fantastiskt järnvägsmiljö som vi gärna vill dela med dig och andra. Ångtåg som frustar och ryker fascinerar dom flesta. Men vi har också väldigt fina historiska samlingar. Både gamla tåg, verkstäder och andra hus samt Sveriges äldsta järnväg med stationshuset i Järle som pärlan i allt.

Sen ska vi inte glömma vår otroligt vackra järnväg mot Bofors. Den är inte farbar mer än en kort bit just nu men det ska vi försöka ändra på i vår så att vi i alla fall kan åka till Vikersvik. På lite sikt är målet förstås att trafikera hela banan till Bofors!

Här bjuder vi på lite bilder från vår verksamhet. Fortsätt gärna att surfa runt på våra sidor och Välkommen att besöka oss – Du ser i kalendern när vi är på plats!