Järnvägsbladet – Förstlingen

Liksom namnet på det byggnadslok som användes vid bygget av järnvägen Nora-Ervalla, tillika det första svenskttillverkade loket, bär föreningens medlemsskrift namnet Förstlingen. Tidningen är inne på sin 43 årgång, men det var faktiskt först efter flytten till Nora och bildandet av NBVJ som namnet ”Förstlingen” antogs.

Tidningen kommer ut med fyra nummer per år, numera helt i färg tryckt på papper av högsta kvalitet. I Förstlingen blandas historiska artiklar, föreningens historia och det senaste som händer i Nora med omnejd. Vi i redaktionen försöker blanda urvalet av artiklar efter bästa förmåga, men en förutsättning för att vi ska ha någon tidning att ge ut är att ni medlemmar fortsätter hjälpa till att bidra med material. Det kan vara allt från färdiga artiklar till bilder eller texter, vi tar tacksamt emot allt!

Föreningen erbjuder möjlighet till annonsering i Förstlingen. Priser finns i den särskilda annonsprislistan .

Vi erbjuder även äldre nummer av Förstligen till försäljning. Önskas äldre nummer hemsända brevledes är kostnaden 40 kr/st inklusive porto, eller på plats i Nora 30 kr/st. Kontakta kansliet för mer information.

(tf) Thomas Nyström
Göran Filander, 073-808 28 80
Redaktionsadress
NBVJ