Snart är sommaren slut…

Vi har haft en fantastisk sommar med mycket resenärer. Nu är det bara två helger kvar så skynda att boka…

På lördag den 21/8 går ångtåget som vanligt tre turer (och retur) Nora – Järle. Vi planerar att köra med “tant Grå”, SJ E2 1182 som lok. Kanske kommer även SWB-16 titta ut, hon ska ställas på och testas inför avslutningen. Rälsbussen kör också mellan Nora och Gyttorp/Pershyttan – Bengtstorp.

Sista helgen i augusti är normalt vår säsongsavslutning med Noramarken men, pandemin, det blir ju ingen Noramarken i år heller. Vi kommer i alla fall fira avslutning på sommarsäsongen 2021 och hoppas att du kommer och besöker oss också!
Vi planerar att ha våra tre driftlok under ånga under helgen. Förutom det ordinarie Ångtåget så kommer vi köra ett blandat tåg.

Blandade ångtåg är det klassiska här på NBJ. Det är som namnet låter ett tåg med både godsvagnar och personalvagnar. Planerad sammansättning är Q12 502026, Gs 106, Co4a 2001, C 49 och F1 25559 som tjänstekupé. Som lok är SWB-16 planerad, ett hos oss relativt litet tanklok.
När vi kör det blandade tåget så erbjuder vi även en intressant växling i Järle då det ordinarie ångtåget ankommer från Ervallahållet och avgår samma spår som vi kommer in.