Så funkar det!

(den här informationen kommer gömmas så att enbart inloggade kan se den)

NBVJ:s nya hemsida är grund och botten samma hemsida som tidigare men vi har flyttat över innehållet till ett publiceringsverktyg som heter wordpress. Det finns ett par skillnader. Den första skillnaden är att sajten skalar bättre, och därmed ser bättre ut, oavsett om du använder en telefon, surfplatta eller en 32″ 4k-skärm.

Sen har vi försökt göra ett lite annorlunda språk, mer inbjudande och öppnare än tidigare. Sen vill vi göra hemsidan mer levande, tack vare att vi använder wordpress så kan flera göra inlägg och skriva.

Välkommen! – Marknadsgruppen vid NBvJ.

Hur gör man?

Vem får skriva

Beroende på din roll i Järnvägen så finns det olika behov av att kunna göra inlägg på hemsidan. Vissa roller kräver att du kan göra inlägg men alla aktiva som vill är i princip välkomna att skriva här!

Eftersom det här är vårt publika kommunikationskanal så är vi några stycken “redaktörer” som kan gå in och justera innehållet i det som skrivs. Se det därför inte som censur om ditt inlägg blir justerat.

Vad ska vi skriva?

Sajten består av en ganska stor grundläggande informationsmängd om resor, banan, trafiken mm.  Det vi gärna vill ha mer levande är vår verksamhet. Om du har lagt en arbetshelg på ett lok, tex SWB-16, så vill vi gärna att det skrivs lite om vad som har hänt. Skriv detta som en “inlägg” och markera kategorierna “Ånglok” och kanske “På gång i Nora”.

Tagga gärna inlägget med rätt lokindivid också så kommer det du skriver upp när man går in i fordonslistan och tittar på SWB-16.

Lite bilder hur man gör…

På sikt är det tänkt att det ska gå att göra samma sak när man gör ett jobb på en trafikplats utefter banan. Skiva ett litet inlägg om det så ser våra besökare vad som händer.

Trafikdagar/Tidtabeller

Uppgifter om trafikdagar samt tillhörande tidtabeller hämtas från databasen som uppdateras via aktivas sidor.

Trafikinformation

Trafikinformation skrivs in som inlägg. Märk informationen med kategorin “Trafikinformation“. Om du redan när du skriver vet att denna information är inaktuell ett visst datum så sätt gärna det under rubriken “Post Expirator”.

Om du vill skriva in trafikinformation i förväg så går det utmärkt att under rubriken “Publicera” ange när informationen ska publiceras.

Trafikinformation skrivs in av TC eller av TC utsedd person.

Huvudtillsyningsman

Vem som är HTSM hämtas från databasen som uppdateras via aktivas sidor.

Vidareutveckling av sajten

Tanken och idéerna finns att vidareförädla sajten. Bla kan vi göra kartbilderna mer interaktiva genom att visa banan på kartan och att visa information om varje station om man klickar på kartan.

Bildgallerier vill vi gärna göra också.

En del av detta handlar om tid att göra det annan handlar om lite pengar då vi behöver uppgradera t ex kartmodulen för att kunna göra det vi vill med den. Vi har i det här läget valt att vänta med uppgradering till betalversioner för att få upp sajten och för att få den godkänd för drift.