Eget tåg eller annat arrangemang!NBVJ utför beställningsresor med tåg dragna av ånglok, diesellok eller rälsbuss på vår egen bana. Hyr ett eget tåg till representation, avdelningsfesten, bröllopet, födelsedagskalaset osv. Eller varför inte reservera plats i något av våra ordinarie tåg? (Däremot kan vi inte längra hyra ut vår landsvägsbuss från 1954.)

Du kanske har drömt om att få köra ett ånglok eller har en släkting eller vän som har den drömmen? Hos oss kan den drömmen bli sann, vi kan ordna prova-på-körning eller en stor ånglokslektion då du får lära dig hur ett ånglok fungerar och hur man sköter och eldar det.

Kontakta oss så får vi diskutera Dina önskemål.


Sb 1306 på Örebro Central med ett beställningståg. Foto: Micael Lindgren


Vi som jobbar på tågen och stationerna gör det på vår fritid, och det kan vara svårt att med kort varsel få tag i personal. Därför måste vi tillämpa tidsgränser enligt nedan. Definitiv beställning av resa måste göras senast:

- 3 veckor i förväg för resor på NBVJ banaBussen redo för nya uppdrag! Foto: Michael Erhardsson

Då även det administrativa arbetet i NBVJ sker ideellt på fritiden så kan det vara svårt att kontakta oss på telefon. Enklast kontaktar Du oss därför genom att fylla i en bes- tällningsförfrågan som skickas till vår marknadschef så kontaktar han Dig så snart som möjligt. Det går även bra att skicka ett e-mail till

Välkommen med din förfrågan!