Vi vill bli flera!

Vi vill gärna bli fler aktiva på NBVJ. Att hjälpa till i såväl i verkstäder, fastigheter, bana, administration och annat kräver inga förkunskaper. Det är bara att ta kontakt med oss eller att dyka upp i Nora någon arbetsdag. Du är hjärtligt välkommen att delta om Du vill, det finns alltid en uppgift för var och en efter möjlighet och förmåga.

Ta med oömma kläder, mat brukar vi äta tillsammans i vårt lunchrum. Vi börjar varje arbetsdag runt klockan 09.00 och håller på till cirka 17.00.

Allmänna förutsättningar

Att vara med i trafiksäkerhetsrelaterade arbetsuppgifter vid NBVJ (köra tåg, elda, växla m.m.) kräver att man är trafiksäkerhetsutbildad. Vi har internutbildningar av olika längd beroende på arbetsuppgift.

All personal måste också av försäkringsskäl vara medlemmar i ”Nora Bergslags VeteranJärnväg”.

Hälsokrav

För deltagande i trafiksäkerhetstjänst så har vår tillsynsmyndighet uppställt vissa hälsokrav. Kontakta Trafik- eller Säkerhetschefen för mer information om detta.

För deltagande som konduktör, biljettförsäljare eller liknande finns inga hälsokrav. Vill Du hjälpa till i verkstaden eller vid banarbete finns inga hälsokrav.

Mat och övernattningar

Vi har arbetsdagar normalt varannan helg. Vi börjar varje arbetsdag runt klockan 09.00 och håller på till cirka 17.00. Har Du långt till Nora så finns det möjlighet att övernatta i “överliggningen”. Ta bara med sängkläder (inte sovsäck). Under arbetshelger brukar några av våra medlemmar laga en gemensam lunch som vi äter tillsammans till självkostnadspris. En lunch brukar kosta 30:-. På kvällen går vi ofta tillsammans till någon av Noras matställen.

Givetvis har vi dusch- och omklädningsrum för dig, ta bara med oömma arbetskläder.

Hör gärna av dig om Du har frågor!